Pala Show Jumpers #1

Sa var inomhus sasongen igang igen. Vi har formanen att ha Pala Show Jumpers i Vermezzo nara, ca 40 min bilvag. En jattebra inomhusanlaggning med allt under tak, da menar jag verkligen allt. Kommer nog rida alla tavlingar har i vinter, om vi far plats... 

Jag har fram till nu tyckt att Varo ar battre utomhus, men jag tror det handlade mest om min ridning forra aret. Hon hoppade visserligen med bra resultat, men jag fick aldrig den dar superkanslan som jag far utomhus. Nu rider jag henne med lattare hand och kontrollerar mindre och hon hoppar stralande. Red en teknisk 130 pa fradagen med tva omgangar, vi kom 4a, for att forbereda oss for var forsta riktiga 140 tillsammans. Den kändes overkligt lätt aven om hindren var stora och jag tog ut vagarna ordentligt. Hon hoppade nolla och vi kom pa en 10 plats. Pa sondagen red jag 135 med tva faser, nolla igen och ganska snabb, vi kom 5a. Hon hoppade bara battre och battre for varje dag. Min coach tycker vi kan ga in i en grand prix nu. Man jag tanker rida nagra till 140 innan jag ens overvager saken. Det ar smickrande att han tyckar hon hoppar tillrackligt bra for att kunna gora bra ifran sig i en gp eftersom nar han hittade henne till mig sa att hon inte skulle bli en gp hast.

Hon har varit lite extra gallig pa sistonde sa jag kollade upp henne med ultraljud idag efter tavlingen. Som skont var var allt ok. Ska bredda skorna hennes lite baktill for att ge mer stod. Men det behovs ingen mer atgard. Jag ar sa glad att jag har en san bra veterinar. Vi har nastan vekovis kontakt for att forebygga skador pa alla vara hastar. Det ar fantastiskt bra, vi jobbar i team tillsammans med hovslagaren for att hitta den perfekta balansen pa hovarna och det ger resultat. Man kan undvika sa mycket onodiga forslitningsskador. Peppar peppar sa forstatter vara hastar att halla sig skadefria.
Janina 2016.10.12

Janina Reissmuller blogg

Horselife in Italy. Swedish equestrian living and riding in Italy.

RSS 2.0